NADCHODZĄCE WARSZTATY:
-
27.09.2019 (17.30-20.30)
Topinambur i spółka - jesienny warsztat kulinarny
Wspólna Przestrzeń, Kowalska 1, Lublin
Pomysł na jesienne warsztaty kulinarne zamyka się w trzech słowach – topinambur, dynia i jarmuż! Co Ty na to? Dasz się skusić? Będzie zdrowo, smacznie i kolorowo, czyli tak jak w kuchni być powinno.
Zajęcia są dla tych co nie gotują i dla tych co pichcić lubią. Część pracy będziemy wykonywać indywidualnie, a część przygotujemy razem.
Nasze menu:
– Pieczony topinambur z jarmużem i duszoną czerwoną kapustą
– Czipsy jarmużowe w trzech smakach – paprykowym, z czarnuszką, z kminem rzymskim
– Zupa krem z topinamburu z prażonymi nerkowcami
– Kiszony topinambur
– Pumpkin Spice Latte, czyli dyniowe late na ostro
– Jesienne ciasteczka dyniowe z kardamonem
Zapewniamy wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne i produkty spożywcze.
Na zajęcia przynieście ze sobą pojemniki na żywność (część gotowych potraw zabierzecie do domu).
Data: 27.09.2019 (piątek)
Godzina: 17.30-20.30
Miejsce: Wspólna Przestrzeń, ul. Kowalska 1
Inwestycja: 109 zł/os.
Zgłoszenia: kontakt@czasnazielone.pl
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres: kontakt@czasnazielone.pl
Warunkiem rezerwacji jest przedpłata na konto (po otrzymaniu zgłoszenia odeślemy numer konta).
Ilość miejsc w grupie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Zajęcia poprowadzi:
Agata Kornacka, autorka bloga Czas na zielone, miłośniczka zdrowych przepisów kulinarnych. Na co dzień kisi, sadzi, zbiera, gotuje, suszy, poznaje i obserwuje, a swoim doświadczeniem i wiedzą o zdrowym stylu życia dzieli się na warsztatach. Prywatnie mama trzech chłopców.
Widzimy się na warsztacie!